Sitemap
 
Inloggen
 
Laatste update:
March 18. 2022 19:09:29
 

EPC Informatie

Vlaanderen :

Sinds januari 2009 is het bij verhuur van residentiele woningen verplicht om een EnergiePrestatieCertificaat kortweg EPC certificaat of Epc Attest op te laten stellen, bij verkoop werd dit al verplicht sinds november 2008. Dit Epc Certificaat geeft een overzicht van zwakten en sterkten op vlak van energieverbruik in uw woning.

Het EPC certificaat moet beschikbaar zijn op moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest :

 

Iedere eigenaar van een gebouw – of wooneenheden (ongeacht de oppervlakte), of kantoren van meer dan 500 m² - dat gelegen is in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die dit gebouw wenst te verkopen (vanaf 1 mei 2011) of te verhuren (vanaf 1 november 2011) moet een EPB-certificaat (energieprestatie van gebouwen) laten opstellen voor hij het pand te koop of te huur stelt.

Het EPB-certificaat biedt meer transparantie bij vastgoedtransacties. Het informeert kandidaat-kopers of -huurders over de energieprestaties van een pand en maakt een objectieve vergelijking van verschillende panden mogelijk.

Het EPB-certificaat doet ook aanbevelingen voor energiebesparingen. Het biedt dan ook een meerwaarde voor het milieu (strijd tegen de klimaatverandering) en voor uw portemonnee.
 

 

 UW WONING GOED GEKEURD

 

 

 
© Copyright 2013 - NRGY-CONSULT - Maatschappijstraat 2 A, 2600 Antwerpen Berchem | Algemene Voorwaarden
www.nrgy-consult.be, e-mail info@nrgy-consult.be, Gsm: 0474710269